Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Παρουσίαση δισκογραφημάτων της Covivium Records με Έλληνες μουσικούς (15/5/2022)

 


Έλληνες καλλιτέχνες της Convivium Records.

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 19:00.
Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Βουδούρη του Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει παρουσίαση των Ελλήνων καλλιτεχνών της δισκογραφικής εταιρείας Convivium Records του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τo Ivory Piano Duo Piano Ensemble με τους πιανίστες Νάταλι Τσαλδαράκη και Παναγιώτη Αρχοντίδη που διαμένουν στο Λονδίνο θα ερμηνεύσει έργα για σόλο πιάνο και για πιάνο 4 χέρια τεσσάρων σύγχρονων Bρετανών συνθετών με επιλογές από τρία δισκογραφήματα (2020-2022) και με έμφαση στο τελευταίο δισκογράφημα με τίτλο "Rooted Time" που περιέχει έργα των συνθετών George Arthur Richford και Clive Osgood.
Στο δεύτερο μέρος η συνθέτρια Έλενα Παυλέα θα παρουσιάσει έργα για πιάνο και μουσικής δωματίου από το πρώτο της δισκογράφημα με τίτλο "The Shape of Freedom" που ηχογραφήθηκε πρόσφατα στο Southampton από βρετανικά μουσικά σύνολα και μουσικούς και κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τα έργα της Ε. Παυλέα θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου, ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος, η φλαουτίστα Μελίνα Μακρή και το L'anima String Quartet.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συνθέτης Γ. Αυγερινός και θα προλογίσει ο μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής και συγγραφέας Θωμάς Ταμβάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ