Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Οι "Μουσουργοί της Θράκης" στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.


Το ελληνικό -και το αντίστοιχο αγγλικό- λεύκωμα "Μουσουργοί της Θράκης" των Κωνστάντζου-Ταμβάκου-Τρικούπη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του λευκώματος "Μουσουργοί της Θράκης" των Κωνστάντζου-Ταμβάκου-Τρικούπη, που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (ελληνική έκδοση), καθώς και η προσφορά στον Παναγιώτατο σημαντικού αριθμού ανατύπων της αντίστοιχης αγγλικής έκδοσης του βιβλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, που είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου και ο Κωνσταντινουπολίτης μελοποιός – χοράρχης και καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Δρ. Δημοσθένης Φιστουρής, ένας από τους ερμηνευτές των έργων που εμπεριέχονται στο δισκογράφημα (cd), το οποίο συνοδεύει το βιβλίο.
Περισσότερα στο εκτενές άρθρο του Παν. Ανδριόπουλου στον ιστότοπο "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ".

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ