Κυκλοφόρησε το τεύχος 196 (Ιούλιος 2009) του ελληνικού μηνιαίου περιοδικού JAZZ KAI TZAZ, με ελληνικά και διεθνή νέα, άρθρα, αφιερώματα, reviews σε CDs και DVDs (με το 1ο μέρος του αφιερώματος του Θ. Ταμβάκου για την χαρισματική μουσουργό Ευαγγελία Κίκου και την κριτική παρουσίαση των φωνογραφημάτων: α) "50 Years of Guitar Artistry" του ζεύγους Ασημακόπουλου-Ζώη, β) "Breathless" του DUO PALMOS και γ) "Greek Guitarists play Grrek Composers", παραγωγή του TAR.gr ) και ένθετο CD jazz μουσικής (προσφορά του περιοδικού και των εταιριών παραγωγής τους). Το JAZZ KAI TZAZ κυκλοφορεί στα περισσότερα περίπτερα σε ολόκληρη τη χώρα.
JAZZ AND TZAZ, no. 196 (July) has been issued. In this, 1st part of article/tribute written by Thomas Tamvakos for composer Evangelia Kikou is included.
JAZZ AND TZAZ, no. 196 (July) has been issued. In this, 1st part of article/tribute written by Thomas Tamvakos for composer Evangelia Kikou is included.
9 σχόλια:
θα μπορουσε κανεις να μας εξηγισει τι ενοει η κυρια Κικου λεγοντας:
εφθασα στο σημειο αν επεξεργαζομαι τεχνικες δυναμικου μετασχηματισμου,στις οποιες η αρχη η οι αρχες μεταβολης αρχικων,συγκεκριμενων στοιχειων ειναι επισης μεταβαλλομενες,σε αντιθεση με τον στατικο μετασχηματισμο οπου η αρχη μεταβολης ειναι σταθερη...
nomizo oti ine i theoria tis shetikotitas :)
Μου προκάλεσε το ενδιαφέρον το ερώτημα που διατυπώνεται στο πρώτο σχόλιο (Ανώνυμος) και θα ήθελα να απαντήσω σχετικά.
Οι έννοιες "δυναμικός" και "στατικός" χρησιμοποιούνται με το γενικότερο νόημά τους (πχ δυναμική ισορροπία και στατική ισορροπία). Από το κείμενο διαφαίνεται ότι ο αποκαλούμενος δυναμικός μετασχηματισμός εμπεριέχει μέσα του την έννοια της κίνησης, η μεταβολή-μετακίνηση των αρχικών στοιχείων πραγματοποιείται μέσω αρχών μεταβολής που διαφοροποιούνται μέσα στον χρόνο (αυτό μπορεί να συμβαίνει με μαθηματικούς ή άλλους τρόπους) σε αντίθεση με τον στατικό μετασχηματισμό όπου η αρχή μεταβολής είναι ακίνητη.
Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ κίνησης (δυναμικός) και ακινησίας (στατικός) δικαιολογεί προφανώς και την απάντηση που διατυπώνεται στο δεύτερο σχόλιο (mitsos).
Ενδιαφεροντα και συναρπαστικα ακουγονται αυτα που λετε!
Μηπως υπαρχει κανενα link στο internet οπου θα μπορουσαμε να ακουσουμε και να καταλαβουμε καλυτερα;Εψαξα και δεν βρηκα.
Ευχαριστω
το άρθρο είναι πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέρον..μέσα από αυτό, μπορούμε να καταλάβουμε την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του έργου της...κι ας μην ξεχνάμε ότι είναι μία από τις λίγες άξιες συνθέτριες του χώρου...πολλά συγχαρητήρια..
συγχαρητήρια!Το κειμενο μιλαει απο μονο του!Δεν νομιζω οτι χρειαζετε κανενας να ακουσει μουσικη.
Σχετικά με το ερώτημα από τον Ανώνυμο (26 Ιουλίου) για το αν υπάρχει "link στο internet οπου θα μπορουσαμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα", εάν καταλαβαίνω σωστά αναφέρεται σε link σχετικό με αποσπάσματα έργων μου. Όχι, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Ωστόσο προσπαθώ να ενημερώσω με νέο υλικό την ιστοσελίδα που υπάρχει για μένα ως μέλους της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεται θα μπορούσε πιθανόν να την παρακολουθεί. Το ενδιαφέρον πάντως με τιμά και τον/την ευχαριστώ.
Μου φάνηκε επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι το κείμενο του περιοδικού αποτέλεσε έναυσμα για αυτή την σύντομη έως τώρα συζήτηση. Τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι ακόμα ενδιαφέρονται ή προβληματίζονται ...
Ομολογώ πως χαίρομαι για την θετική ανταπόκριση των αναγνωστών και τα καλά τους λόγια - καθώς είναι και η πρώτη φορά που κάποιες από τις ιδέες μου για την σύνθεση δημοσιεύονται σε έντυπο ευρείας κυκλοφορίας. Νομίζω πως τα συγχαρητήρια ανήκουν κυρίως στον συντάκτη Θωμά Ταμβάκο που κατάφερε και έκανε μια προσεγμένη και ισορροπημένη σύνθεση πολλών και διαφόρων στοιχείων.
Ευχαριστώ
Εvangelia
Σχετικά με το ερώτημα από τον Ανώνυμο (26 Ιουλίου 2009, 1.25 μμ) για το αν υπάρχει "link στο internet οπου θα μπορουσαμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα", θέλω να τον ενημερώσω ότι αποσπάσματα έργων μου υπάρχουν στo reverbnation.com με αναζήτηση του ονόματός μου στα αγγλικά (Evangelia Kikou).
http://www.reverbnation.com/evangeliakikou
Δημοσίευση σχολίου