Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ (1929-2019)" ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΤΑΜΒΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. 
Εκδόθηκε το μνημονευθέν πόνημα 250 σελίδων του Θωμά Ταμβάκου με πολλές πληροφορίες και άφθονο φωτογραφικό υλικό για τις 212 επίσημες δισκογραφικές εκδόσεις σε όλες τις μορφές αποτύπωσης (δίσκοι γραμμοφώνου, επαφής ή βινυλίου, ακτίνας, οπτικοί και κασέτες) και τις 14 ψηφιακές εκδόσεις που περιέχουν έργα του Νίκου Σκαλκώτα. Το πόνημα περιέχει επίσης, πληροφορίες για τις 12 εκδόσεις με τον Σκαλκώτα ως αρχιμουσικό, 4 προλόγους (Σαμαλτάνος, Τρικούπης, Φιδετζής και συγγραφέας), ευρετήρια, πληροφορίες για γνωστές (προγραμματισμένες) μελλοντικές δισκογραφικές εκδόσεις και παράρτημα με ηχογραφήσεις μη δισκογραφημένων έργων. Το πόνημα, καρπός πολυετούς έρευνας του συγγραφέα, είναι ελάχιστη συμβολή για τη συμπλήρωση των 70 ετών από την εκδημία του κορυφαίου μουσικού δημιουργού.
Λίγα (και ανάλογα με τη ζήτηση) αντίτυπα διατίθενται προς πώληση (από τις 8/10/2019) από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη),και τους μουσικούς οίκους ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ και ΟΡΦΕΑΣ (Νικολαΐδης) στο κέντρο.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 18:30, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μ.Μ.Α.

Δημοσίευση ανάρτησης για το βιβλίο "Ν. ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ (1929-2019)"


http://www.globalview.gr/2019/10/09/efi-agrafioti-thomas-tamvakos-grafei-gia-niko-skalkota/?fbclid=IwAR2_JOpCalWvNhEy-Y4MPLDkUGg1aKItAi1RPXttHz8CnM-Gn4iqyfvw2PA

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ