Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του μουσουργού Δημήτρη Νικολάου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


O Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας διοργανώνουν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο του Κερατέας (Στ. Ρώμα 12), Συναυλία - Αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Νικολάου, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του.
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα καλύψει το Κουαρτέτο Σαξοφώνων, STAB που αποτελείται από τους: Guido de Flaviis - σοπράνο σαξόφωνο, Στάθη Μαυρομμάτη - άλτο σαξόφωνο, Ilia Samsonov - τενόρο σαξόφωνο, Κώστα Τζέκο - βαρύτονο σαξόφωνο καθώς και οι πιανίστες: Χριστίνα Παντελή - Σπύρος Σουλαδάκης.
Για την προσφορά του Δημήτρη Νικολάου θα μιλήσει ο Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος - κριτικός - ερευνητής-συγγραφέας, επίτιμο μέλος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και φίλος του συνθέτη. Στη συναυλία θα ερμηνευτούν αντιπροσωπευτικά έργα από τον πλούσιο κατάλογο του συνθέτη και θα παρευρεθούν μέλη της οικογένειας του.
Ο Δημήτρης Νικολάου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της διασποράς που γεννήθηκε στη Κερατέα αλλά έζησε και εργάστηκε στη Ρώμη. Άρχισε να συνθέτει σε ηλικία δεκατριών ετών και δημιούργησε πάνω από 290 συνθέσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 3 όπερες, 5 συμφωνίες για μεγάλες ορχήστρες, πολυάριθμα κονσέρτα για σολίστες και ορχήστρες, μικρές και μεγάλες, πολλά έργα για χορωδίες, ηθοποιούς και μουσική για μπαλέτο. Στις 29 Μαρτίου 2008 μας άφησε σε ηλικία μόλις 62 ετών. Σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του το Δημοτικό Ωδείο Κερατέας φέρει το όνομα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ