Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Συναυλία-αφιέρωμα με έργα του Σπύρου Ευαγγέλου (Π.Κ.Δ. Ιωαννιτών, Ιωάννινα, 12.11.2016, 20:00)


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση αφιέρωμα στον Πρεβεζάνο, με καταγωγή από το Συρράκο Ηπείρου, δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου (γενν. 1932), το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Ο γνωστός στους μουσικούς κύκλους της Ηπείρου Σπύρος Ευαγγέλου, πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς φορείς της Πρέβεζας.
Μετά την Πρέβεζα, που τίμησε τον Σπύρο Ευαγγέλου το 2013, είναι η σειρά των Ιωαννίνων να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τη μουσική δημιουργία του. Τις συνθέσεις του θα ερμηνεύσουν επί σκηνής μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Ιωαννιτών και καθηγητές διαφόρων Ωδείων. Είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα εγχόρδων και πνευστών, με φλάουτο κλαρινέτο και τρομπέτα. Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή, που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.
Για τον συνθέτη μίλησε ο Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής και επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών.

Concert-tribute to composer Spiros Evangelou from Preveza held at Ioannina (12.11.2016). In this Th. Tamvakos gave

lecture for him, life and his compositions

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ