Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

περιοδικό 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν', τεύχος αρ.69 (03/04-2015)

Κυκλοφόρησε το τεύχος 69 (Μάρτιος/Απρίλιος 2015) του διμηνιαίου περιοδικού της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' με αφιέρωμα για την 25η Μαρτίου ("Μουσική και Επανάσταση"), με άρθρο για την "Utrenja" του K. Penderecki, συνέντευξη με τον Μιχάλη Οικονόμου, με ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα ("Εργαστήρια νέων συνθετών 2015"), με παρουσιάσεις μουσικολογικών βιβλίων και με 2σέλιδο άρθρο του Θωμά Ταμβάκου με θέμα "Δισκογραφία Στέφανου Βασιλειάδη". Το 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' το οποίο συπλήρωσε 12 έτη διατίθεται δωρεάν σε επιλεγμένους χώρους (αίθουσες συναυλιών, βιβλιοπωλεία, ωδεία, κ.α.) στην Αθήνα. 

POLYTONOn, no 69 (March/April 20156), bi-monthly magazine of Greek Composers Union has been issued. In this, article for St. Vasileiadis' discography written by Thomas Tamvakos, is included.

περιοδικό 'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ', τεύχος 51


Κυκλοφορεί το τ.51 του τριμηνιαίου περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΛΙΣ με άρθρο (το 8ο της σειράς "Μουσικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης") του Θ. Ταμβάκου για τον αείμνηστο μουσουργό, πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Κώστα Νικήτα (1940-1989). Στην πλούσια ύλη του υπάρχουν επίσης κείμενα για την ιστορία, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τα εικαστικά, τη φωτογραφία. Στο τεύχος υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις, προσωπογραφίες και κείμενα παρέμβασης και στοχασμού.

Issue 51 of magazine 'THESSALONIKeON PoLIS' has been issued with article written by Th. Tamvakos for composer, pianist, music teacher Kostas Nikitas (1940-1989).

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ