Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου της I. Glinka στον 'Παρνασσό' (20.1.2014)


Κυκλοφορεί ήδη από τον ψηφιακό ιστότοπο www.bookstars.gr το βιβλίο:
"ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΟΛΟ ΦΛΑΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ: ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ"
της φλαουτίστα Iwona Glinka.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου 'Παρνασσός' από τον μουσικογράφο-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο.  
Θα ακολουθήσει  συναυλία με έργα για σόλο φλάουτο του Θ. Αντωνίου, του Γ. Ζερβού, του Γ. Ιωαννίδη, του Θ. Μικρούτσικου και του Μ. Τραυλού τα οποία θα ερμηνεύσει η συγγραφέας του βιβλίου. 
Σκοπός της εκδόσεως του βιβλίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ενός συγκεκριμένου τομέα του ρεπερτορίου λόγιας μουσικής, των έργων για σόλο φλάουτο των Ελλήνων συνθετών τα οποία έχουν γραφεί από το 1958 έως το 2008, σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή στο εξωτερικό, και να επισημανθεί επίσης ό,τι συνδέεται με την εξέλιξη του φλάουτου ως σολιστικού οργάνου, ως “εργαλείου” δοκιμής και εφαρμογής των τεχνικών ερμηνείας σε συνδυασμό με τις τεχνικές συνθέσεως.

Presentation of book "Flute compositions by Greek composers: Notation and performance" written by I. Glinka will take place at 'Parnassus' Hall at 20th of January 2014. In this event Thomas Tamvakos will speak about book and I. Glinka will perform compositions for solo flute composed by Greek composers

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ