Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

περιοδικό 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν', τεύχος αρ.56 (01/02-2013)



 
Κυκλοφόρησε το τεύχος 56 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2013) του διμηνιαίου περιοδικού της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' με αφιέρωμα στην 'Εθνική Λυρική Σκηνή' (συνέντευξη με τον καλλ. διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη), με άρθρο για τις 'Παγκόσμιες Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής 2012' (ISCM), συνέντευξη με τη Μάτα Κατσούλη, με το 3ο μέρος της σειράς "Μουσική και Πληροφορική", με ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα, με παρουσιάσεις μουσικολογικών βιβλίων και ηχογραφημάτων και με: το 11ο μέρος σε 2σέλιδο άρθρο (και το τελευταίο της σειράς) του ερευνητικού έργου του Θωμά Ταμβάκου με θέμα "Η σχέση των Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών με το εκκλησιαστικό όργανο". Το 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' το οποίο συπλήρωσε 10 έτη διατίθεται δωρεάν σε επιλεγμένους χώρους (αίθουσες συναυλιών, βιβλιοπωλεία, ωδεία, κ.α.) στην Αθήνα. Εκδότης του περιοδικού είναι ο μουσουργός (και συνεργάτης του ΑΕΜΘΤ) Κωνσταντίνος Λυγνός.

POLYTONOn, no 56 (January/February 2013), bi-monthly magazine of Greek Composers Union has been issued. In this, 11th part of article/research for relation of Greek and greek heritage composers with church organ written by Thomas Tamvakos, is included

περιοδικό 'JAZZ KAI TZAZ', τεύχος Ιανουαρίου 2013 (238)





Κυκλοφόρησε το 238 (Ιανουάριος 2013) του ελληνικού μηνιαίου περιοδικού JAZZ KAI TZAZ, με ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα, άρθρα, αφιερώματα, κριτικές  παρουσιάσεις/reviews σε CDs και DVDs, με τα άρθρα του Θωμά Ταμβάκου:
1. αφιέρωμα στις εκδόσεις του 'Κέντρου Ελληνικής Μουσικής' (βιβλιογραφική έκδοση του μουσικολόγου Γιάννη Μπελώνη: "Η μουσική δωματίου στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα" 
2. κριτική παρουσίαση των ηχογραφημάτων: α) "Clouds that I like" του μουσουργού Βασίλη Αθανασιάδη που ζει στην Ιαπωνία, β) "Μία ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο και η Πετρόσουπα" του μουσουργού Στάθη Γυφτάκη, γ) "E-motion" της πιανίστα Ελισάβετ Κουναλάκη και δ) "XX/XXI" του βιολονίστα Rafal Zabrzycki με το έργο "Ea1" του Αναστασίου Μητρόπουλου (γενν. 1971. Ζει στο Βερολίνο). 
Στο περιοδικό υπάρχει επίσης αφιέρωμα στον  δεξιοτέχνη πιανίστα της τζαζ Γιώργο Κοντραφούρη, και άρθρα για τον ελληνικής καταγωγής συνθέτη της τζαζ Louis Sclavis, tτον σαξοφωνίστα Rudresh Mahanthappa και συνέντευξη με το γερμανικό σύνολο της τζαζ '[Re:Jazz]'. Επίσης το περιοδικό συνοδεύεται με το ένθετο CD "Concerts" με το περίφημο 'Dave Brubeck Quartet' (προσφορά του περιοδικού). Το JAZZ KAI TZAZ το οποίο συμπλήρωσε 20 χρόνια συνεχούς εκδοτικής παρουσίας κυκλοφορεί στα περισσότερα περίπτερα σε ολόκληρη τη χώρα.  
JAZZ AND TZAZ, no. 238, January 2013) has been issued. In this: a) article-tribute for publications of 'Center of Hellenic Music' b) critic presentation of CD "Clouds that I like" of composer B. Athanasiadisand CD "An Unusual Day in School" of composer St. Gyftakis,   all written by Thomas Tamvakos are included.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ