Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

περιοδικό 'JAZZ KAI TZAZ', τεύχος Μαΐου 2012 (230)

Κυκλοφόρησε το τεύχος 230 (Μαΐος 2012) του ελληνικού μηνιαίου περιοδικού JAZZ KAI TZAZ, με ελληνικά και διεθνή νέα, άρθρα, αφιερώματα, reviews σε CDs και DVDs, με άρθρο-αφιέρωμα στη βιβλιογραφική έκδοση "Λαϊκισμός και Μουσική" (εκδόσεις ΤΗΝΟΣ) του μουσουργού Στέλιου Κουκουναρά (γενν. 1936. Ζει στο Αμβούργο Γερμανίας) και επίσης με την παρουσίαση των ηχογραφημάτων: α) "Music for Strings" με έργα για έγχορδα του Σάββα Ζάννα και β) "English Gardens" με πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του Διονύση Μπουκουβάλα (από τον Θ. Ταμβάκο), και επίσης άρθρα για την Victoria Tolstoy, τον Tim Berne την ελληνική τζαζ σκηνή, για το 12ο 'Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ' (Αθήνα) και ένθετο CD jazz μουσικής με κλασσικές ηχογραφήσεις του σαξοφωνίστα Jackie McLean (προσφορά του περιοδικού και των εταιριών παραγωγής τους). Το JAZZ KAI TZAZ το οποίο συμπλήρωσε 19  χρόνια συνεχούς  εκδοτικής παρουσίας κυκλοφορεί στα περισσότερα περίπτερα σε ολόκληρη τη χώρα.
 
JAZZ AND TZAZ, no. 230, May 2012) has been issued. In this: 
a) article-tribute for book "Popularism and Music" written by Greek composer Stelios Coucounaras, 
b) critic presentation of CD's: i. "Music for Strings" of composer Savvas Zannas, and
c) "English Gardens" with piano improvisations performed by composer D. Boukouvalas, all written by Thomas Tamvakos are included.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ