Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

περιοδικό 'JAZZ KAI TZAZ', τεύχος Δεκεμβρίου 2011 (225)



Κυκλοφόρησε το τεύχος 225 (Δεκέμβριος 2011) του ελληνικού μηνιαίου περιοδικού JAZZ KAI TZAZ, με ελληνικά και διεθνή νέα, άρθρα, αφιερώματα, reviews σε CDs και DVDs, με α) άρθρο-αφιέρωμα στον αξέχαστο μουσουργό Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001) με αφορμή τη 10η επέτειο από την 'αναχώρησή' του και επίσης β) με την παρουσίαση του σπουδαίου ηχογραφήματος "Fedele Fenaroli: partimenti for string quartet" με έργα του Ν. Μάντζαρου και ερμηνευτές το Ionian String Quartet (από τον Θ. Ταμβάκο), αφιέρωμα στον Keith Jarrett  και ένθετο CD jazz μουσικής με τον κορυφαίο πιανίστα της jazz Th. Monk σε έργα Duke Ellington (προσφορά του περιοδικού και των εταιριών παραγωγής τους). Το JAZZ KAI TZAZ το οποίο συμπλήρωσε 18 χρόνια συνεχούς  εκδοτικής παρουσίας κυκλοφορεί στα περισσότερα περίπτερα σε ολόκληρη τη χώρα.

JAZZ AND TZAZ, no. 225 (December 2011) has been issued. In this: 
a) article-tribute for unforgettable Greek composer Dimitris Dragatakis (due to 10 years from his death), 
b) critic presentation of CD's: i. "Fedele Fenaroli: partimenti for string quartet" with  Manzaros' compositions for string quartet, written by Thomas Tamvakos are included.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ