Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 6.12.2008)

Το ‘Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου’ (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.) σε συνεργασία με το ‘Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα’ και υπό την αιγίδα της ‘Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών’, διοργάνωσε συναυλία στις 6 Δεκεμβρίου με θέμα: «Με αφορμή το παιδικό τραγούδι. Προσέγγιση από Έλληνες μουσουργούς».

Παρουσιάσθηκαν έργα των Μαριλένας Ζλατάνου, Παναγιώτη Θεοδοσίου, Εύας Ιεροπούλου (σε διασκευή Κώστα Μπραβάκη), Γιώργου Μηνά, Άννας Μουζάκη, Χρήστου Σαμαρά (ανάθεση του ΑΕΜΘΤ και α’ παγκόσμια παρουσίαση), Θόδωρου Αντωνίου, Αλέκου Ξένου, Δημήτρη Δραγατάκη και Άλκη Μπαλτά.

Τα έργα τα οποία ερμήνευσαν το 7-μελές γυναικείο φωνητικό σύνολο ‘ΦΙΛΩΔΟΣ ΙΙ’ του Α.Ε.Μ.Θ.Τ. (διευθύντρια: Άννα Μουζάκη), ο Στάθης Μαυρομμάτης (άλτο σαξόφωνο) και σύνολο σαξοφώνων βασίζονται σε προϋπάρχοντα παιδικά τραγούδια διαμορφωμένα σε έργα λόγιας μουσικής. Διευθύνει ο Γ. Μηνάς

Η συναυλία η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001) για τα 7 χρόνια της ‘απουσίας’ του πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα συναυλιών του ‘Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα’ (Χαιρεφώντος 14, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Πλάκα), στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο. Προλόγισε ο Θωμάς Ταμβάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ