Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Συναυλία στην Άνω Σύρο με έργα για ε.ο. και φωνή, 29/6/2019



Από την ανάρτηση στο fb του Χρήστου Παρασκευόπουλου (Chris Paraskevopoulos).
Άλλη μια φορά είχαμε μια εξαιρετική διοργάνωση με την προ-φεστιβαλική μας συναυλία. Η μεγάλη προσέλευση των κατοίκων της Σύρου μας ενθαρρύνει για τη μακρόχρονη συνέχιση του θεσμού. Θερμές ευχαριστίες στον εκτελεστικό διευθυντή του Φεστιβάλ Charis Vekris, στους καλλιτέχνες Christina Antoniadou στο εκκλησιαστικό όργανο, στον κόντρα τενόρο Nikos Spanatis καθώς και στον Θωμάς Ταμβάκος για την παραχώρηση του μουσικού υλικού για την πραγματοποίηση της συναυλίας. Επίσης στους Nikos Ragkousis και Babis Koulouras για την εξαιρετική κάλυψη της εκδήλωσης με οπτικό υλικό. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον Αύγουστο με εκλεκτούς καλλιτέχνες από Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία και Ελλάδα.

Από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα https://freesunday.gr/   
Σπάνια συναυλία
Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση «ΑΝΩ ΠΡΟ» δίνοντας μια πρώτη γεύση του πλούσιου προγράμματος του «Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019».
Οι θεατές που βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο είχαν την μοναδική εμπειρία να ακούσουν σπάνιο υλικό από το «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου», με συνθέσεις και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα που δεν έχουν δισκογραφηθεί ποτέ, καθιστώντας έτσι την συναυλία συλλεκτική.
Εξαιρετικοί ήταν στην απόδοση των συνθέσεων η οργανίστα Χριστίνα Αντωνιάδου και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Την συναυλία προλόγισε ο Νίκος Κανελλόπουλος, σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ.
Η εκδήλωση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την διάθεση όλων των συντελεστών του Φεστιβάλ να προσφέρουν στους θεατές μια εμπειρία ζωής, μέσα από επιλογές ρεπερτορίου που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και συστήνουν στο κοινό άγνωστα, αλλά μοναδικά μουσικά έργα.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ