Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Πρεβεζάνο συνθέτη Σπύρο Ευαγγέλου (Πρέβεζα, 11-5-2013)
Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφεύς», σε συνεργασία με το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα "100 Χρόνια Απελευθέρωσης" της Πρέβεζας, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση αφιέρωμα στον Πρεβεζάνο δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου, το Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.  
Ο γνωστός σε όλους τους Ηπειρώτες Σπύρος Ευαγγέλου, πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς τοπικούς φορείς. Για το συνθετικό έργο του Σπύρου Ευαγγέλου μίλησε ο μουσικογράφος/κριτικός/ερευνητής, επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών, Θωμάς Ταμβάκος με χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Στην εκδήλωση ερμηνεύθηκαν 15 έργα μουσικής δωματίου από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας αλλά και καταξιωμένους μουσικούς της Ηπείρου. 
Οι συνθέσεις του Σπύρου Ευαγγέλου -μαθητή των Σπ. Δήμα και Μ. Κουτούγκου- είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο κλαρινέτο και τρομπέτα. Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή, που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ