Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Από την παρουσίαση του δισκογραφήματος "Solo Piano Works"Στις 25 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβιβλιοθήκης "Λ. Βουδούρη" στο Μ.Μ.Α. έγινε η παρουσίαση του νέου CD του πολυβραβευμένου Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη με τίτλο: “Dinos Constantinides: Solo Piano Works” με την πιανίστα Φρόσω Κτιστάκη που κυκλοφόρησε από την αμερικανική δισκογραφική εταιρία «Centaur».
Για την πληθωρική δράση, την πολυσχιδή προσωπικότητα, καθώς και για τη μακρόχρονη δημιουργική διαδρομή του διακεκριμένου Έλληνα μουσουργού και πανεπιστημιακού δασκάλου -με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννησή του- μίλησαν οι:
Αθανάσιος Ζέρβας, συνθέτης, θεωρητικός, σαξοφωνίστας, μαέστρος, καθηγητής του ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στεφανία Μεράκου, μουσικολόγος, διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής-συγγραφέας, επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών.
Νίκος Τσούχλος, αρχιμουσικός, αναπληρωτής καθηγητής του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου «Ωδείον Αθηνών –1871».
Φρόσω Κτιστάκη, πιανίστα, υποψήφια διδάκτωρ του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου η οποία ερμήνευσε τρία έργα που εμπεριέχονται στο δισκογράφημα.
Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες εμφανίσεις της ερμηνεύτριας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης συναυλιακής της δραστηριότητας στη Λουϊζιάνα των Η.Π.Α. όπου διαμένει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 60 χρόνια (έως και σήμερα) ο Ντίνος Κωνσταντινίδης.
Επιπλέον, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το κοινό, καθώς ο συνθέτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους ομιλητές και το παρευρισκόμενο κοινό.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ