Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΣΤΗΜΟNIKH ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΜΣ/ΑΠΘ, 13/2/2019, 3μμ

ΕΠΙΣΤΗΜΟNIKH ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΜΣ/ΑΠΘ
Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Η λόγια (έντεχνη) μουσική δημιουργία των Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών στα Βαλκάνια" με κεντρικό ομιλητή τον Θωμά Ταμβάκο διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και στις 3 μ.μ. στο κτίριο του Τ.Μ.Σ. (αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης του Τ.Μ.Σ.) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Θα μιλήσουν επίσης ο συνθέτης-μουσικολόγος-καθηγητής του Τ.Μ.Σ./Α.Π.Θ. Γιώργος Σακαλλιέρος, ο συνθέτης-μουσικολόγος-πιανίστας-μεταδιδάκτορας Θανάσης Τρικούπης και ο υπεύθυνος του Αρχείου της Βιβλιοθήκης του Τ.Μ.Σ. Άρης Μπασμαδέλης.
Η ημερίδα θα πλαισιωθεί με συναυλία με έργα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών των Βαλκανίων για πιάνο και για χορωδία (Μπόρις Παπαντόπουλο, Καλλιόπη Ζωγράφου, Ίων Χαρτουλάρης, Ιωάννης Προκοπίου, Γρηγόρης Βεντούρας, Μαρία Κεφαλιάδη, Ντίνου Λιπάττι, Βασίλης Θεοφάνους, κ.ά.) σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Συμμετέχει το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τ.Μ.Σ. υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού, ο Άγγελος Ποιμενίδης και ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος (πιάνο).

 https://www.auth.gr/news/conferences/26291?fbclid=IwAR1xIjpzyZkL4gsazJstzaLEa6EtVKCpj5nTasvACPd543qNzlZOJBbmZDk

https://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2019/02/blog-post_34.html?fbclid=IwAR2BkzvLhlkLomRRpaiZk3KsvpHxHl3rY2OMaJeyBzxB9HRzLvASI_jRhZI

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ