Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την απουσία του (17 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ. Μουσική Βιβλιοθήκη Λ. Βουδούρη)







Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνωναπό την εκδημία του μεγάλου μαέστρου και συνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη (Λευκωσία 1905 - Αθήνα 1979),  η Μουσική Βιβλιοθήκη«Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σόλων Μιχαηλίδης διοργανώνουντην Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον Πολυχώρο του Συλλόγου στο Μέγαρο τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο μουσουργό. 
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του «Πολιτιστικού Ιδρύματος Σόλων Μιχαηλίδης», Γεωργία Μιχαηλίδου, τέως καθηγήτρια μονωδίας στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από συνεντεύξεις του εκλιπόντος στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και συνέντευξη της συζύγου του Καλλιόπης Μιχαηλίδου.  
Για το μουσικό αποτύπωμα και την προσφορά του κορυφαίου μουσικού δημιουργού θα μιλήσει ο Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής. 
Ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης θα ερμηνεύσει τα έργα του: Η Λύρα της Σαπφούς (1934), Λαμπρή (1956) και Ελληνική Σουίτα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ