Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσίαση του δισκογραφήματος "In Blue and White" της Ερ. Αλακιοζίδου στο Ωδείο Αθηνών (24/2/2018)


Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στην Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής" του Ωδείου Αθηνών. 
Παρουσιάστηκε η δισκογραφική παραγωγή "In Blue & White" της Ερατούς Αλακιοζίδου, δηλαδή ένα cd με έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών για σόλο πιάνο. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στο σπουδαίο δισκογράφημα ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος. 
Ακολούθως τον λόγο έλαβαν  οι συνθέτες Γιώργος Κουρουπός, Ιωσήφ Παπαδάτος και Αναστάσης Φιλιππακόπουλος, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στο cd. 
Στη συνέχεια η Ερατώ Αλακιοζίδου έπαιξε στο πιάνο αρκετά από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο cd, το οποίο έχει ήδη διεθνή απήχηση. Τα έργα ήταν στημένα έτσι σαν μια μικρή εκδοχή της μουσικής της αφήγησης, δίνοντας έμφαση στους συνθέτες που διαμένουν ή κατάγονται από την Αθήνα.Στον ακόλουθο σύνδεσμο του ιστολογίου "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" του Παναγιώτη Ανδριόπουλουπαρατίθεται το κείμενο της ομιλίας του Θ. Ταμβάκου μαζί με φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ