Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η παρουσίαση του βιβλίου για τη δισκογραφία του Σπ. Σαμάρα στο ωδείο 'Φ. ΝΑΚΑΣ'


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου ‘Φ. ΝΑΚΑΣ’ (Ιπποκράτους 41, Αθήνα) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκδοθέντος από τη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης βιβλίου του Θωμά Ταμβάκου "Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας. Επίσημη δισκογραφία (1904-2016). Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Νικόλαος Μαλιάρας, ο αρχιμουσικός και πρωτεργάτης στη διάδοση της λόγιας ελληνικής μουσικής Βύρων Φιδετζής, ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου ‘Φ. ΝΑΚΑΣ’ Ευάγγελος Κοκκόρης, ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος Θανάσης Τρικούπης, διευθυντής της Μ.Ε. Αλεξανδρούπολης.
Η παρουσίαση πλαισιώθηκε μουσικά με 6 έργα (τα τραγούδια "In teatro", "Soir sur la terasse", "Amore", "Hymne d' amour" και "La bien aimee" για φωνή και πιάνο και ο "Danse monotone" για πιάνο) του τιμώμενου μουσουργού που ερμηνεύθηκαν από την υψίφωνο Μαριμέλ Χρύση και τον πιανίστα Θανάση Τρικούπη. 

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ