Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Συναυλίες του Ελληνοαυστραλού κοντραμπασίστα-συνθέτη Νικ Τσιάβου στην Αγγλικανική Εκκλησία, Σύνταγμα και σε 4 πόλεις, με την υποστήριξη του Α.Ε.Μ.Θ.Τ.

One hundred months, third of east
Μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο
Nick Tsiavos - κοντραμπάσο
Ιστορικός χώρος Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα 20:30
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Νικ Τσιάβος, έχοντας ήδη παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα το 2013 και το 2016, περιοδεύοντας με μεγάλη επιτυχία με το σύνολό του από την Αυστραλία, επανέρχεται σόλο αυτή τη φορά, για να "οδηγήσει τον ακροατή σε μια ξέφρενη διαδρομή, εκεί που η κίνηση συμπαρασύρει την ακινησία, σε έναν κόσμο που τον χαρακτηρίζει η τρομακτική ωραιότητα και όπου η βαρβαρότητα μετουσιώνεται σε ευσπλαχνία και τρυφερότητα..." ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Αυστραλία.
Ο Νικ Τσιάβος, έχει χαρακτηριστεί από τον αυστραλιανό μουσικό τύπο, ως ένας αρχιτέκτονας του ήχου, και είναι στην πραγματικότητα "ένας από τους πιο αινιγματικούς μουσικούς της Αυστραλίας, που, ανατρέχοντας στην παράδοση του αρχαίου θείου άσματος, επειχειρεί με απόκοσμες αβανγκάρντ τεχνικές να δημιουργήσει μουσική που γοητεύει και συγκινεί...". Limelight magazine, Αυστραλία.
Η συναυλία με τίτλο One hundred months, third of east, Μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο, θα δοθεί και σε 4 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, στις 8, στα Ιωάννινα στις 10, στις Σέρρες στις 11 και στην Καβάλα στις 12 Οκτωβρίου 2017.
Ο Νικ Τσιάβος ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από το 1959, χωρίς όμως να ξεχνά τις ελληνικές του καταβολές. Σπούδασε μουσική (κοντραμπάσο και σύνθεση) στο Victorian College of the Arts της Μελβούρνης, τεχνική κοντραμπάσου με τον Francois Rabbath και μεθοδολογία/φιλοσοφία αυτοσχεδιασμού με τον Barre Phillips στο Παρίσι.
Η μουσική δημιουργία του στέκεται στο κατώφλι που χωρίζει το αρχαίο από το σύγχρονο και ενώνει φαινομενικά ανόμοια μεταξύ τους θέματα δημιουργώντας ένα προσωπικό μουσικό λεξιλόγιο. Βυζαντινοί ύμνοι και μελίσματα από τον 6ο μ.Χ. αιώνα, σαμανικοί χοροί και αρχέγονοι ρυθμοί, διασταυρώνονται με τη σοβαρή/λόγια μουσική, τον μινιμαλισμό, τον αλεατορισμό, τη τζαζ και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό αλλά και τη ροκ μουσική. Συγχωνεύονται μέσα από την άναρχη δίνη του αυτοσχεδιασμού, σε μία "υπνωτική" σύνθεση ενός σύγχρονου προσωπικού και καθηλωτικού μινιμαλισμού αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές σε διεθνές επίπεδο.
Με την υποστήριξη της Αυστραλιανής κυβέρνησης, του Αυστραλιανού Συμβουλίου για τις Τέχνες και του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου.
This project has been assisted by the Australian Government through the Australia Council for the Arts, its arts funding and advisory body.
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
www.ticketservices.gr
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Διοργάνωση: specs 'n' arts
www.specsnarts.gr

ARCHIVE OF GREEK CLASSICAL COMPOSERS: Κριτική παρουσίαση του βιβλίου για την επίσημη δισ...

ARCHIVE OF GREEK CLASSICAL COMPOSERS: Κριτική παρουσίαση του βιβλίου για την επίσημη δισ...:   Στο περιοδικό ΠΟΛΥΤΟΝΟΝ (τ.82-83, 5-8/2017) δημοσιεύεται κριτική παρουσίαση από τον Λ. Κανάρη του βιβλίου "Σπυρίδων Σαμάρας. Επ...

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ