Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΜΑΣ [V] Λαλούν τ’ αηδόνια


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ το 5ο βιβλίο της σειράς "Για τις χορωδίες μας" του Αντώνη Κοντογεωργίου. Σε αυτό συμπεριελήφθη υλικό που δόθηκε στον συγγραφέα από το Α.Ε.Μ.Θ.Τ. 
Από το προλογικό σημείωμα του συγγραφέα: 

Στην παρούσα έκδοση συμπεριλάβαμε νυχτερινά, βαρκαρόλες, νανουρίσματα, θαλασσινά, νυχτωδίες, καντάδες, αριέττες και τα συναφή. Κοντά σ’ αυτά θα βρείτε και την σολιστικού χαρακτήρα, Σερενάτα του Ξηρέλλη, (που μπορεί πάντως να αποδοθεί και από δίφωνη χορωδία όμοιων φωνών). Αρκετά από αυτά τα έργα τα είχαμε εντάξει το 2002 στο πρόγραμμα της 5ης Συνάντησης Χορωδιών που οργάνωσε το Κέντρο Χορωδιακής Πράξης με τον τίτλο “Λαλούν τ’ αηδόνια”. Στό πρόγραμμα εκείνης της Συνάντησης, που ήταν και το Κύκνειο Άσμα του ΚΧΠ, ανήκουν και τα δυο σημειώματα της παρούσης εισαγωγής.
Στο τέλος του βιβλίου παραθέτουμε σαν δείγμα της εξαιρετικής εργασίας τού αξέχαστου φίλου συνθέτη Βασίλη Τενίδη, την παρτιτούρα ενός από τα έργα της Συνάντησης 2002, στην οποία παρουσιάστηκαν σε επεξεργασίες του για συμφωνική μαντολινάτα και χορωδία όλα τα έργα του προγράμματος, σε ανάθεση του ΚΧΠ.
Θέλω να αναφερθώ με συγκίνηση τιμώντας τη μνήμη του, και στον μαθητή μου και καλό μουσικό, Θανάση Τσιπινάκη, που συμμετείχε στην 5η Συνάντηση με την πολύτιμη Ορχήστρα του, των Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων. Τέλος ευχαριστώ τους συνθέτες που παραχώρησαν έργα τους, καθώς και τους κυρίους, Θωμά Ταμβάκο και Γιώργο Κωνστάντζο, που μου διέθεσαν έργα των αρχείων τους.
Αντώνης Κοντογεωργίου [Νικήτη Χαλκιδικής, 2017]

The 5th book of series "For our choirs" of baritone/choir' onductor Antonis Kontogeorgiou has been published by PAPAGRIGORIOU-NAKAS Music House (2017)

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ