Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η παρουσίαση του βιβλίου για τη δισκογραφία του Σπ. Σαμάρα στο ωδείο 'Φ. ΝΑΚΑΣ'


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου ‘Φ. ΝΑΚΑΣ’ (Ιπποκράτους 41, Αθήνα) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκδοθέντος από τη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης βιβλίου του Θωμά Ταμβάκου "Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας. Επίσημη δισκογραφία (1904-2016). Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Νικόλαος Μαλιάρας, ο αρχιμουσικός και πρωτεργάτης στη διάδοση της λόγιας ελληνικής μουσικής Βύρων Φιδετζής, ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου ‘Φ. ΝΑΚΑΣ’ Ευάγγελος Κοκκόρης, ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος Θανάσης Τρικούπης, διευθυντής της Μ.Ε. Αλεξανδρούπολης.
Η παρουσίαση πλαισιώθηκε μουσικά με 6 έργα (τα τραγούδια "In teatro", "Soir sur la terasse", "Amore", "Hymne d' amour" και "La bien aimee" για φωνή και πιάνο και ο "Danse monotone" για πιάνο) του τιμώμενου μουσουργού που ερμηνεύθηκαν από την υψίφωνο Μαριμέλ Χρύση και τον πιανίστα Θανάση Τρικούπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ