Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία της Μαριμέλ Χρύση και του Θανάση Τρικούπη (Ωδείο 'ΝΑΚΑΣ', 3 Φεβρουαρίου 2017) Στις 3 Φεβρουαρίου 2017 και στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου 'Φ. ΝΑΚΑΣ' πραγματοποιήθηκε συναυλία της Μαριμέλ Χρύση (υψίφωνος) και του Θανάση Τρικούπη (πιάνο) με έργα για φωνή-πιάνο σε γαλλική ποίηση,  της Μαριώς Δαμασκηνού-Φωσκαρίνα (Mario Foscarina, Παρίσι 1850-1921), του Γεωργίου Καββαδία (George Cavadia, Βράϊλα Ρουμανίας 1858 - Παρίσι 1926), του Αιμίλιου Ριάδη και Γάλλων συνθετών. Τα έργα των Ελλήνων μουσουργών ερμηνεύθηκαν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Το υλικό προέρχεται από το 'Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου', το 'Αρχείο Ελληνικής Μουσικής' του Γιώργου Κωνστάντζου και το αρχείο του Βύρωνα Φιδετζή. 

Concert for voice and piano with pieces of Foscarina, Cavadia, Riadis and French composers performed by M. Chryssi and Th. Trikoupis took place at 'NAKAS' Corservatory, Athens, 3.2.2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ