Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση έργων του Νίκου Χαριζάνου, ΙΑΝΟΣ, 11 Νοεμβρίου 2013

Οι εκδόσεις Musica Ferrum παρουσίασαν τα νέα έργα του συνθέτη Νίκου Χαριζάνου Monographs I, Monographs II για πιάνο και 8 Works for solo flute .
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, στις 12 Νοεμβρίου 2013, μαζί με συναυλία των παρουσιαζομένων έργων από την πιανίστρια Αγγέλικα Παπανικολάου και την φλαουτίστρια Αμαλία Κουντούρη.
Οι δύο παρτιτούρες για πιάνο, Monographs I και IΙ, είναι δύο συλλογές 7 μικρών έργων για πιάνο η καθεμία, με έμφαση στην περιγραφικότητα της μουσικής, καθώς και των τίτλων. Ειδικά το Monographs I έχει εικονογραφηθεί εξαιρετικά με ασπρόμαυρες εικόνες του καλλιτέχνη William Cajin. Στο Monographs II ο συνθέτης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην δημιουργία νέων ήχων στο πιάνο, μέσω σύγχρονων τεχνικών ερμηνείας του.
Το Eight works for solo flute περιέχει 8 έργα για φλάουτο που έχουν γραφτεί από το 1994 εώς και το 2013. Η εξερεύνηση των δυνατοτήτων του φλάουτου μέσω του ρυθμού, της μελωδίας και των σύγχρονων τεχνικών είναι ο βασικός άξονας αυτών των έργων.
Ομιλητές ήταν
ο μουσικογράφος - ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος, ο συνθέτης, Νίκος Χαριζάνος, ο εκδότης Νικόλας Σιδερής. 

Concert-tribute for composer Nikos Harizanos due to printed editions of his compositions by MUSICA FERRUM was held at 11th of November 2013 in IANOS bookstore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ