Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΝΤΙΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ", 8.10.2013





Στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», στην Αίθουσα Διδασκαλίας (στο Μέγαρο Μουσικής), και στις 8 Οκτωβρίου 2013, έλαβε χώρα μια σπάνια συναυλία με έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη για όμποε και πιάνο. 
Ο σπουδαίος συνθέτης Ντίνος Κωνσταντινίδης, που ζει και δημιουργεί εδώ και δεκαετίες στη Λουιζιάνα των Η.Π.Α., συνδέεται στενά με τη Βιβλιοθήκη καθώς είναι από τους πρώτους Έλληνες συνθέτες της διασποράς που συνέβαλαν έμπρακτα στον εμπλουτισμό του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, το οποίο τηρεί η Βιβλιοθήκη, δωρίζοντας σε αυτήν το σύνολο του προσωπικού του αρχείου. 
Στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, σε ειδικές προθήκες, είχαν εκτεθεί απόψε παρτιτούρες, ψηφιακοί δίσκοι του Ντίνου Κωνσταντινίδη, αλλά και επιστημονικές εργασίες που εκπονήθηκαν για το έργο του. Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης μουσικολόγος Στεφανία Μεράκου και τη συναυλία προλόγισε ο μουσικογράφος–ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος, ο οποίος διατηρεί και εμπλουτίζει το δικό του Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών. Ο Θωμάς Ταμβάκος στη σύντομη ομιλία του παρέθεσε βιογραφικά στοιχεία του Ντίνου Κωνσταντινίδη, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του και τη διεθνή απήχηση που έχει και, τέλος, εστίασε στα έργα που ερμηνεύτηκαν στη συνέχεια από τον Σπύρο Kοντό (όμποε) και τη Λητώ Θώμου (πιάνο).
 
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3640.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ