Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

περιοδικό 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν', τεύχος αρ.55 (11/12-2012)


Κυκλοφόρησε το τεύχος 55 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2012) του διμηνιαίου περιοδικού της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' με: αφιέρωμα στο "Balkan Project στη Στέγη", τον John Cage με το 2ο μέρος της σειράς "Μουσική και Πληροφορική", με ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα, με παρουσιάσεις μουσικολογικών βιβλίων και ηχογραφημάτων και με: το 10ο μέρος σε 2σέλιδο άρθρο του ερευνητικού έργου του Θωμά Ταμβάκου με θέμα "Η σχέση των Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών με το εκκλησιαστικό όργανο". Το 'ΠΟΛΥΤΟΝΟν' το οποίο συπλήρωσε 9 έτη διατίθεται δωρεάν σε επιλεγμένους χώρους (αίθουσες συναυλιών, βιβλιοπωλεία, ωδεία, κ.α.) στην Αθήνα. Εκδότης του περιοδικού είναι ο μουσουργός (και συνεργάτης του ΑΕΜΘΤ) Κωνσταντίνος Λυγνός.

POLYTONOn, no 55 (November/December 2012), bi-monthly magazine of Greek Composers Union has been issued. In this, 10th part of article/research for relation of Greek and greek heritage composers with church organ written by Thomas Tamvakos, is included

περιοδικό 'JAZZ KAI TZAZ', τεύχος Νοεμβρίου 2012 (236)





Κυκλοφόρησε το 236 (Νοέμβριος 2012) του ελληνικού μηνιαίου περιοδικού JAZZ KAI TZAZ, με ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα, άρθρα, αφιερώματα, κριτικές  παρουσιάσεις/reviews σε CDs και DVDs, με το άρθρο-αφιέρωμα στον χαρισματικό συνθέτη ηλεκτροακουστικής μουσικής Δημήτρη Βουδούρη που ζει στη Ν. Αφρική και επίσης με την κριτική παρουσίαση των ηχογραφημάτων: α) "Salzburg Quartet" με το 'Miscelanea Giutar Quartet' και β) "Μουσική για σαξόφωνα" με έργα του Μιχ. Αδάμη φωνογραφημένα με το 'Αθηναϊκό Κουαρτέτο Σαξοφώνων' από τον Θωμά Ταμβάκο. Στο περιοδικό υπάρχουν επίσης άρθρα για την πιανίστα/συνθέτρια της jazz Diana Krall, την ιρανική μουσική της Hermes, τον Keith Jarrett και τον Aaron Novik και το ένθετο CD "Ballads and Dreams" με τον σαξοφωνίστα/ομποίστα  Yusef Lateef (προσφορά του περιοδικού). Το JAZZ KAI TZAZ το οποίο συμπλήρωσε 20 χρόνια συνεχούς εκδοτικής παρουσίας κυκλοφορεί στα περισσότερα περίπτερα σε ολόκληρη τη χώρα.  
JAZZ AND TZAZ, no. 236, November 2012) has been issued. In this: a) article-tribute for composer Dimitri Voudouris b) critic presentation of CD's: i. "Salzburg Quartet" and ii) "Music for Saxophones" with compositions of M. Adamis with 'Athens Sax Quartet' all written by Thomas Tamvakos are included.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ